Az MSZP vasárnap bejelentette, hogy elindított egy honlapot, amely a Fidesz vezette önkormányzatok viselt ügyeivel foglalkozik. Az ötlet remek, a kivitelezés pocsék.

A hír több helyen megjelent, de az oldal címe szinte sehol sem jött át. Megtalálni még az MSZP.hu-ról kiindulva (amit az átlag választó bizonyára gyakran látogat) sem egyszerű. A szocialisták oldalán semmi sem jelzi, hogy nagyszabású kommunikációs hadművelet venné kezdetét. Nagy nehezen azért a hírek között megtaláljuk az aloldalt, amelynek címe: „így kormányoztok ti”. (www.mszp.hu/igykormanyoztokti)

Az mszp.hu-s domain alatt működő aloldal meglehetősen puritán. Egy térkép, amelyen színes pöttyök jelzik a „fideszes mutyikat” és az „eladósodott önkormányzatokat”. A pontokra kattintva a korrupciós ügyek leírása, linkek a hírek forrására. Sehol egy központi üzenet, szlogen, mondat, ember vagy kép, izuálisan tehát elég szürkére és jellegtelenre sikerült a dolog  – de legalább szájbarágósnak nemigen nevezhető.

Értjük, hogy mit szerettek volna a szocialisták a térképpel, mert látványos bemutatása lehetne a fideszes önkormányzatok (szerintük) viselt dolgainak. Egy kicsivel több energiát azonban megérte volna belefektetni a dologba.

Célszerű lenne a cuccot önálló honlapként - tehát nem az mszp.hu alatt - üzemeltetni, és üzeneteket, híreket, aktákat létrehozni az rajta, valahogy úgy, ahogy a Fidesz azt a korrupedia.hu-n teszi. Az önálló oldal kommunikációs szempontból is hasznosabb lenne, hiszen így túlságosan kötődik a tartalom az MSZP-hez, ami rontja a tartalom hitelét. A korrupedia.hu-nak pont ez az előnye, a wikipedia-ra hajazva azt üzeni az idelátogatóknak: az amit itt olvashatsz annak úgy hihetsz, mint egy elfogulatlan lexikonnak.

Tanulság: negatív/igazságkampányt félgőzzel sosem szabad csinálni.

Címkék: mszp fidesz korrupció

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr681666420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása