A választások egyik legizgalmasabb meccse várható az MDF és az LMP között, hiszen mindketten ugyanazokra a szavazókra számítanak: az MSZP-SZDSZ csalódott választóira, illetve a politikából kiábrándultakra. Az MDF az LMP-vel kapcsolatban eddig nagyon helyesen az elhallgatás stratégiáját követi - amiről nem beszélünk, az nincs is.

Az LMP viszont támadásba lendült, a célpont Bokros Lajos volt, a megcélzott közönség pedig a liberálisabb érzelmű, szociálisan érzékeny szavazóréteg. Az MDF valóban populista ízű javaslatát, a szociális kártya bevezetését támogató népi kezdeményezést támadta az LMP.

Bátor húzás az LMP-től, nem mernek ma sokan szembe menni a "büntessük a szegényeket (de főleg a dolgozni nem akaró, a segélyeket félkarú rablóba dobáló romákat)" irányvonallal. Ugyanakkor logikus is, hiszen pont ezért a szociálisan érzékeny, antirasszista gondolkodású szavazócsoport lett magára hagyva. Úgy tűnik, az LMP is felébredt és átgondolt politikai stratégia mentén épitkezik majd a kampányban.

Címkék: mdf bokros lajos lmp

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr631648167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása