Bölcsődei és óvodai férőhelyekről vitatkozik a Fidesz és az MSZP. A szocialisták munkaerő-piaci politikája egyértelművé vált az elmúlt évben: növelni a nők munkaerő-piaci aktivitását, csökkenteni a gyerekvállalás karrierre gyakorolt negatív hatásait, azaz rábírni a nőket, hogy ne maradjanak 3 évig otthon gyermekükkel.

Persze ehhez megfelelő mennyiségű bölcsőde kellene, ami még nem áll rendelkezésre. Ezt jól látja a Fidesz, aki év elején rögtön támadásba is lendült. A szocialisták természetesen arra hivatkoznak, hogy a férőhelybővítés folyamatban van, és amire a lerövidített GYES hatása érződni fog (2012-ben), addigra lesz elég hely. A választások nőkazonban idén lesznek, úgyhogy a Fidesz számára a kisgyermekes családok megszólítására ez egy állandó felkarolható, sláger szakpolitikai üzenet lehet.

Címkék: mszp fidesz nők gyes

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr471648135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása