A politológusok becsléseihez képest rendkívül optimisták a szocialisták, akik arra számítanak, hogy akár 50 egyéni mandátumot is szerezhetnek tavasszal. Természetesen érthető, hogy a nyilvánosságban igyekszik erőt mutatni a párt, ugyanakkor az időközi választások eredményei nem támasztják alá ezeket a várakozásokat. Lesznek kiemelt körzetei az MSZP-nek, ezek közül Miskolcot, Szegedet és természetesen Budapestet emelik ki, itt valószínűleg terepen fognak erőteljesebben mozogni az aktivisták.

Kérdés, hogy Szegeden és Miskolcon ehhez mekkora segítséget fognak kapni a város polgármestereitől, hiszen Botka és Káli teljesítménye is szerepet fog játszani a választási eredményben. Budapesten pedig fontos kérdés, hogy merre indulnak a Budapesten hagyományosan erős SZDSZ magára hagyott szavazói. Jelenleg esélyesebb, hogy az MDF vagy az LMP felé, bár a szocialisták is reménykedhetnek néhány százaléknyi "lecsorgott" szavazóban. A liberálisok, ezen belül a liberális fiatalok megszólítására speciális stratégiára lenne szükség Bp-en, kérdés van-e ilyen az MSZP tarsolyában, és ha van akkor ki lenne az a hiteles arc, aki ezt helyi szinten képviselné.

Ami tény: a szocialisták számára már nincsenek biztosan behúzható körzetek. Hagyományos szavazóinak is jelentős része elfordult a párttól. Számukra fontos gesztusokat tenniük, amelyekre már látunk példákat. A lakótelepeken élők számára fontos üzenet lehet a távhő árának csökkentése, míg a nyugdíjasokról, mint kiemelt fontosságú rétegről beszélt Mesterházy Attila január első napjaiban. Kérdés, hogy a szavakon felül miként lehet mobilizálni a nyugdíjasokat, akiknek komoly érvágás volt a 13. havi nyugdíj megszüntetése.

Címkék: mszp szdsz mdf lmp mesterházy attila

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr851647949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása