Az MDF újrapozícionálásának elvárt eredménye az volt, hogy létrejöjjön egy korszerű konzervatív párt, amely leginkább a brit konzervatívok üzenetrendszeréhez áll közel, és központi üzenete a neokonzervatív gazdaságpoltikának a támogatása. Az SZDSZ liberális gazdaságpolitikai elképzelései ettől nem álltak távol. Bokros megnyerésével pedig elkezdődött az a folyamat, hogy az MDF elszipkázza a ballib szavazótábor csalódott részét, amihez komoly segítség volt a Retkes Attila féle politika, amely gyakorlatilag láthatlanná tette a pártot.

Gondolhatnánk azt, hogy akkor minek kell az SZDSZ, ha romokban van, és Bokrossal úgyis megvan a "csali".

Négy fontos okot lehet felsorolni:

1. Üzenet

Az MDF sikeres kampányainak oka minden esetben valami jól átgondolt és újdonság erejével ható üzenet volt. Ma Bokros már nem újdonság. A két nagy rendszerváltó párt összefogása az ország érdekében, szemben a két felelőtlenül ígérgető naggyal az ország érdekében izgalmas, hosszan kibontható üzenet. EZ LEHET A KÖZÉPPÁRTi ÖSSZEFOGÁS.

2. Arcok

Az együttműködés további olyan arcokat hozhat a párthoz (celebek is lehetnek köztük), akik komoly szavazatfelhajtó erővel bírnak.

3. Minőségi, háttérbázissal rendelkező helyi jelöltek

Az egyéni körzetekben is jól jön az összefogás, hiszen így a két párt nagyobb eséllyel talál jó jelölteket.

4. Növeli Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségének súlyát

Két párt támogatásával Bokros Lajos még inkább pozícionálhatja magát Orbán Viktor komoly kihívójának szerepkörében.

 

Címkék: szdsz mdf bokros lajos

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr471656397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása