Az MSZP adott egy balegyenest a Fidesznek, amikor a jövendőbeli Fidesz kormány nyugdíjpolitikáját támadta. A Fidesz most a másik slágertéma az egészségügyben vitt be egy jobbhorgot. Pesti Imre szerint az egészségügy elleni hadjáratot folytat a kormány. A politikus szerint a minimum feltételek bevezetése (az orvosok és eszközök számának illetve minőségének meghatározása) miatt 50-70 kórház szűnhet meg.

Az MSZP részéről Kökény reagált a Fidesz vádjaira. Megszólalásának két központi eleme volt: 1. Felelőtlen az a politikai erő, mely nem akarja meghatározni a szakmai biztonság alapfeltételeit. 2. A döntést szakmai egyeztetés előzte meg, és az intézményeknek van lehetőségük a felkészülésre.

Az egészségügy finanszírozása minden bizonnyal folyamatos témája lesz a kampánynak. A Fidesznek ez hálás téma, hiszen az egészségügyi reform megkezdése óta sok támadási felületet kínált a kormányt, amelyeket az ellenzéki párt ki is használt. Ráadásul a szakma hangadóit is maga mögött tudhatja a Fidesz, így ezzel soha nem kockáztat nagyot a párt.

Címkék: mszp fidesz egészségügy

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr461663791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása