A szokásoknak megfelelően február elején országértékel Orbán Viktor. Ezúttal a választási kampány első felében, biztos befutóként szól az emberekhez, ami valószínűleg meghatározza majd mondandóját. Beszéde minden bizonnyal alkalmazkodni fog ahhoz az imázshoz, amelyet az elmúlt években felépítettek neki, azaz nem lesz agresszív, nem lesz kirekesztő, középre beszélve, mindenkit meg kíván szólítani az elnök. Kommunikációs szempontból fontos, hogy a kormány kritikája csak bevezetésként szolgáljon ahhoz, hogy felvázolja a Fidesz jövőképét, bemutassa miben lesz más, miben lesz jobb az ő kormányzásuk. Orbán minden bizonnyal igyekszik majd minden célcsoportot külön-külön megszólítani, mindenkinek üzenni, ígérni valamit.

A beszéd nagy kérdése, hogy mennyire lesz konkrét Orbán, mond-e majd konrét szakpolitikai, később számon is kérhető javaslatokat. Ha igen, számítania kell rá, hogy ellenfelei igyekszenek majd darabokra szedni azokat (mint például a svéd nyugdíjmodell ügyében). Ha nem, akkor pedig az az örökös vád köszönhet vissza, hogy a Fidesz támad, ígérget, de konkrétumokkal nem áll elő.

Címkék: fidesz orbán viktor országértékelő

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr361666406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása