Mint minden választáson, a nyugdíjasok megnyerése létfontosságú. Most a Fidesz a nyugdíj közeli hölgyeket, és azon belül is az alacsonyabb iskolai végzettségű, elsősorban fizikai munkásokat vette célba, amikor megigérte, hogy a kortól függetlenül nyugdíjba mehetnek azok a nők, akiknek meg van a 40 év munkaviszonyuk. Ez fontos ígéret lehet azoknak az alacsonyabb iskolai végzettségű nőknek, akik 16, 17 évesen kedztek el dolgozni, de e rendelkezés nélkül még jó néhány évig dolgozniuk kéne.

A bejelentést nem hiába időzítette a Fidesz mostanra, hiszen az MSZP szorongatott, a szocialisták melegen tartották a fideszes svéd nyugdíjrendszerrel szimpatizáló nyilatkozatát, amelynek egyik sajátossága az, hogy bizonyos esetekben lényegesen megemelkedhet a nyugdíjkorhatár.

 

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr921674669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása