Az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem pihen. Amíg Orbán Viktor csak ritkán szólal meg, addig szinte nincs olyan nap, hogy Mesterházy egy-egy nyilatkozata ne járná be a sajtót. Ma a Bajnai-kormány dícséretére reagált. "Bank of America-Merrill Lynch szerint Magyarország minden idők egyik legnagyobb költségvetési kiigazítását hajtotta végre a tágabb értelemben vett felzárkózó térség történetében, és ennek révén államháztartási pozíciója a legerősebbek között van az egész világon".

Kérdés mekkora hatással van a szavazókra a külföldről érkező segítség? A magyar választók ugyanis az elmúlt hónapok tapasztalai alapján nem értékelik a Bajnai kormány teljesítményét, illetve nem feledteti velük az azt megelőző évek Fidesz által is folyamatosan felemlegetett hibáit.

A választók saját bőrükön a választásig biztosan nem érzékelik a javulást, sőt adóbevalláskor  egy részük (középosztálytól felfele) szembesül pl a frissen bevezett ingatlanadó hatásával. Ráadásul a Fidesz gazdasági programja egyszerre ígér államháztartási egyensúlyt, csökkenő adókat és új munkahelyeket. Ennek a programnak a megvalósíthatóságát még senki sem cáfolta hitelesen a nyilvánosságban. Tehát, ha valaki még értékelné is a Bajnai-kormány teljesítményét gondolhatja azt: jól van helyre tették, amit elrontottak, de milyen áron, az emberektől vontak el. A Fidesz ezzel szemben azt ígéri: úgy lesz rendben minden, hogy közben több pénz marad a zsebükben. Ameddig az MSZP nem képes a Fidesz ígéreteinek megvalósíthatóságát cáfolni, addig szinte mindegy mit mondanak a külföldi elemzők.

Címkék: mszp gazdaság mesterházy attila

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr461677880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása