Magyarországon ma több, mint félmillió panellakás van, ha csak egy szavazót számolunk mindegyikhez, már az is be tudna juttatni egy Panel Pártot a parlamentbe. A "panel" identitás persze önmagában nem elég motiváló erő, kivéve akkor, ha az ember úgy érzi, jól belerúgtak abba, amire egyébként többnyire amúgy sem túl büszke (ne felejtsük el, hogy a panelben lakók több, mint 60 százaléka el akar költözni lakóhelyéről).

Békásmegyer megfogja a szmogot (Forrás: Metropol)

Ez már elegendő ok arra, hogy panelháború dúljon a kampányban, de van még egy: a Fidesz elemi érdeke, hogy a két kampánnyal ezelőtti elszólást igyekezzen lemosni magáról. A panelprolizós stigma dobálása a 2006-os miniszterelnök-jelölti vita egyik kulcsmozzanata is volt, és a Fidesz a legutóbbi választási vereség óta is rendre megszólal a panellakók érdekében (Pl: A Fidesz szerint a panellakásban élők mára tragikus helyzetbe kerültek).

A Fidesz számára ezért kapóra jött az MDF budapesti listavezetőjének saját maga által is visszaszívott kezdeményezése (Lévai Zoltán közleményében már nem mint az országos párt álláspontjáról beszél: "Arra kérjük a Fideszt, hogy ne a budapesti MDF országosan még meg nem vitatott javaslatain keresztül próbáljon fogást találni Bokros Lajoson"), amely arra tesz javaslatot, hogy a budapesti levelgő javítása érdekében bontsák le a panelházakat (az eredeti levelet az Urbanista Blog közölte és azóta sok helyen terjed - így például a Panel Blog is kiemelt figyelmet szentelt neki).

Az ilyen, panellel kapcsolatos magas labdákra sokan fognak figyelni ebben a kampányban is.

Címkék: panel fidesz mdf

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr291684468

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: elő a panelproli-kártyával! 2010.01.21. 20:30:02

Klasszikus technikával támadja Mesterházy Attila a Fideszt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása