Az LMP-nek mindenképpen szüksége lett volna egy olyan listavezetőre és miniszterelnök-jelöltre, akinek felépítésére nem kell energiát szánni, hiszen a választásokig hátralévő alig több mint két hónap nagyon kevés. Az LMP másként döntött. Schiffer András politikai marketing szempontból alkalmatlan arra, hogy széles választói réteget megszólító, sikeres médiaszereplő legyen. Eddigi szereplései bebizonyították, hogy nem tud kilépni az idealista értelmiségi szerepkörből, ha pedig kilép azok inkább kínos, mint sikeres megszólalások (MDF ellenes parlament előtti performance). Láthatóan zavarja a médiaszereplés és egyfajta frusztráció is érezhető megnyilvánulásaiban. A frusztráció valószínűleg abból következik, hogy ő is érzi: bármilyen nemes célért küzd a pártja, üzeneteik nem ütik meg az ingerküszöböt. Ha már párton kívülit nem sikerült becserkészni a pártnak, akkor jóval alkalmasabb jelölt lett volna Ivády Gábor, aki sokszor bizonyította már, hogy ismeri a média működési logikáját és ismeri az egyszerűbb választók nyelvét.

Az LMP-t két dolog mentheti még meg. Sokat hozhat a konyhára a pártnak, ha sikerül ismert médiaszemélyiségeket bevonnia és folyamatosan szerepeltetni a kampányában. Emellett a profi médiaszereplő és szimpatikus karakterű kampányfőnök, Karácsony Gergő gyakori szerepeltetése is tudja valamennyire ellensúlyozni Schiffer András hiányosságait.

A listának azért pozitív tartalma is van. Azzal, hogy minden harmadik helyet nő foglal el rajta, sokat tettek a magyar demokráciáért. Kár, hogy ezek a hölgyek valószínűleg nem lesznek parlamenti képviselők áprilisban.

Címkék: lmp

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr631720487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clownfish 2010.02.02. 11:44:33

bolond-e vagy? schiffer nem alkalmas? miért csinálná, ha nem hinné el, hogy megütik az ingerküszöböt? attól még hogy értelmiségi, és nem az a nagy kommunikációs mester, ő a legalkalmasabb jelölt az ötkerben. ha valaki jól kommunikál, felőletek aztán egy ló is lehet, csak lehessen két percig rajongani érte.

tölgyes 2010.02.02. 11:46:31

András érdektelen. Kötődése pedig a két kormánypárté...(SZDSZ-MSZP)

clownfish 2010.02.02. 11:58:29

@tölgyes: bölcsességed szegedi csanádéval vetekszik.

HgGina 2010.02.02. 12:25:47

Erősen szdsz-es orra és neve van.
Nem szavazok rá.

Baracska Péter 2010.02.02. 12:45:51

@HgGina: Köszönjük Emese.
Majd az önkormányzati választásokon celebeket indítunk és akkor megnyugodhat a kis lelked.
Az előítélet legjobb ellenszere a tudás, és neked úgy tűnik szükséged van rá: lehetmas.hu/celjaink

görbekarika 2010.02.02. 12:47:40

szdsz-es orra és neve?

Csak remélni tudom, hogy nem gondolod komolyan.

Azt pedig nem tudom mire gondolt a cikk írója, mikor azt írta, hogy "ezek a hölgyek valószínűleg nem lesznek parlamenti képviselők áprilisban". Miért ne lennének?

BF79 2010.02.02. 12:49:38

Látom 4 komment is elég volt egy kis zsidózáshoz...

Schiffer alkalmas lenne vezérarcnak, de szemmel láthatóan nem akarja vállalni. Az egész LMP egyik fő elve az, hogy nem szeretne egy emberre építeni, és ennek a különcködésnek meg is fogja fizetni az árát. Ha ügyesek az aktivisták, akkor lesz olyan eredmény, ami nem teljesen reménytelen, a későbbiekre, és az önkormányzatiig kihúzzák a lendülettel, ahol várásokban 1-2 képviselőtestületi hely jut, ahonnan lehet tovább építkezni. Névváltoztatás után.

Ivády egy vicc, az LMP legnagyobb tévedése, különösen a Lehet Ugyanolyan a Politika sárdobálós faluból kitoltós esete óta.

clownfish: hali, FH Blogon rég láttunk.

muhahai 2010.02.02. 13:37:49

Az egész szerveződés azért igen jó, még még sokrétűbben mutatja meg, hogy jelenleg nincs felelős kormányzásra képes politikai alakulat Magyarországon.

gauche caviar 2010.02.02. 13:40:00

@görbekarika: nem gondolta ezt komolyan a HGina.
Egyszerűen azért mert nem gondolkodik ez a kis véglény, csak minden blogba belép oszt írja az okosságait, gasztró blogtól a politikáig mindenhova. Fingja nincs a világról, csak véleménye.
Meglehetősen tipikus magyar választópolgár.

Nem érdemes foglalkozni vele, komolytalan résztvevő.

A post meg érdekes. Kicsit olyan, mintha nem igazán tudná, hogy mire épül az LMP stratégiája (pedig ehhez még csak sokat ovlansi sem kell, elég megnézni egy idnexes videót) hogy lássa: "nem lebutított üzenetekkel akarunk operálni, mert szerintünk a politika ennél komolyabb dolog". Ezek után meg számonkérni, hogy nem egybites böfögései vannak... Hát nem épp a legfelkészültebb képet mutatja.
Nem egy vezérhím a Schiffer: mint fentebb is írták, az LMP alapvetően óhajt szakítani az ilyen vezérelvű politizálással, hogy akkor egy személyért lelkesedjünk, mert azt jól láthatóan nem működött, Hitlertől Orbánig klassz referenciák. Az LMP ezt az utat választotta.

Nos, igen, az LMP furcsa párt.
De ilyen furcsák voltak a 60-as évek végén a német zöldek is, akiknek politikáját mára gyakorlatilag a német társadalom szinte teljes mértékben alapértékeivé tette (környezet, emberi jogok, stb.).
Szóval biztos jóleső érzés fikázni a jelenben, csak a nagy dolgok nem a fikagépekből születnek, hanem azokból akik az ellenszél ellenére is rendüretlenül kiállnak az elveik mellett és küzdenek értük. Ezek a tulajdonságok már alapvetően értékelhetőek lennének, akár LMP akár Jobbik.
De a post írójának ez nem számít, ő cinikus, profi kommunikációs ember alakját akarja felölteni.
Közbe' meg dehogy.

Bali77 2010.02.02. 13:43:04

@HgGina: Kedves Gina! Rasszista hozzáállásod következtében most mondtál nemet a földmoratóriumra és a határon túli nemzetrészeink önrendelkezésének támogatására. Igaz Köszönjük!

gauche caviar 2010.02.02. 13:50:55

@Bali77: attól még szavazhat a jobbikra. mert a jobbik hatalomra kerülése esetén pedig köztudott, hogy újra három tenger mossa majd az ország partjait.

clownfish 2010.02.02. 13:56:47

@gauche caviar: földközi, japán és karib

gauche caviar 2010.02.02. 14:04:47

@clownfish: + Nyugalom Tengere, mivel a magyar űrprogram, a Kozmikus Turul hordozórakétákkal még a holdon is gátat szab a homoszexuális bűnözésnek.

(egyébként a jobbikkal kapcs csak annyi zavar, hogy a nagy közös és creative commons licenc alatt működő arculati kézikönyvből sajátítottak ki maguknak logókat, és történelmi clip artokat szintén önkényesen foglaltak le saját céljaikra.)

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.02. 14:09:45

@BF79: Pont a vezérarcoktól lesz ugyanolyan a politika, az meg, hogy azokat akik lejáratták a politikát kitiltja a településéről nem sárdobálás, hanem egy olyan szimbolikus cselekedet, ami pont arról szól, hogy azokból az emberekből már nem kérünk többet.

Image Factory 2010.02.02. 14:41:16

Én nem a vezért, a csodálható vezetőt hiányoltam, hanem egy jól kommunikáló, jól eladható politikust hiányolok az LMP-ből. A kettő messze nem ugyanaz. Schiffer szerintem nem ilyen, amit az is alátámaszt, hogy az LMP is bepróbálozott másoknál mielőtt mellette döntöttek volna. Egy kényszermegoldás, ráadásul nulla a meglepetés faktor, miközben azért voltak nagy várakozások, hogy mekkorát fog durrantani az LMP a listavezetővel. A választók pedig akár tetszik, akár nem fogyasztók, akiknek az igényeit ki kell elégíteni.

kristofnagy 2010.02.02. 14:49:43

nem látom, miért is ne lenne alkalmas az LMP listájának vezetésére Schiffer?
Főként, hogy az LMP szerint nem a listavezető, hanem a program, a gondolatiság az igazán fontos.
A plakát pedig igen igényesen dizájnolt.

kristofnagy 2010.02.02. 14:51:44

@Image Factory: ebben vitatkoznék veled. Szerintem a választók nem birkák, hanem igenis megfontoltak, és észreveszik, ha hülyítik őket. Minden további véleménykülönbségünk az LMP kampányával kapcsolatban ebből fakad.

Image Factory 2010.02.02. 15:02:00

Szerintem sem birkák a választók, kedves Kristóf. Ugyanakkor vannak olyan szabályok amit egy sikeres kampányban követni kell függetlenül attól, hogy egy tömegpártól vagy egy rétegpártról van szó. Mellesleg amit az LMP csinál az a populizmussal szembeni populizmus, ami az MDF-nek többször bejött. Azt állítjátok, hogy lehet más a politika (az MDF-volt egy plakátkampánya - Lehet ezt másképp is csinálni). Ok ezzel sokan egyet értenek, de miben? és nem mond azt, hogy egy egyszerű választópolgár nézzen utána a neten, mert ez nem elvárható tőle. Őt meg kell győzni, a szájába kell rágni. Ne tévesszen meg, hogy a neten jól nyomultok, vannak lelkes hangok, és közösen lehet fikázni azt, aki kritikus. Ez messze nem elég. 250 ezer szavazat nagyon nagyon sok.

clownfish 2010.02.02. 16:01:00

ma magyarországon nem amiatt fognak valakire szavazni, mert eladható. nekem csinálhat akármilyen imidzset magának orbán, vona vagy mesterházy, nem fogok rájuk szavazni. ha egy dadogó öregúr jobb programmal áll elő, támogatom. nem érdekel, hogy lerohad tőle a kamera objektívje. ennyi. egyébként schiffer ha nem is profi, de nem egy lúzer a médiában. lévai zoltánt tessék megnézni vagy szegedi csanádot, semmik hozzá képest.

Wahun 2010.02.02. 16:26:14

Gratulálok LMP:
lehetmas.hu/romakialtvany

Így kell ezt kérem, térden állva nyalni a gyilkos cigányoknak.

LMP, az új SZDSZ.

natuck 2010.02.02. 17:09:11

"Azért szar ez az egész világ, mert ti, emberek szarok vagytok. És én is egy kicsit."
(Nagy Feró)

Szerintem igenis lusták, elvtelenek, önzők, irigyek a választók, legalábbis a többség. Aki nem ezekre hajt választáskor, annak nem terem sok babér...

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.02. 17:19:54

@Wahun: Az a nagy szerencséje a magyaroknak, hogy ilyen egyszerű lelkek mint TE vannak csak az országunk ellen.

@natuck: Ezért lett a választásokból szimpátia szavazás. Szomorú ez!

bastian 2010.02.02. 17:43:13

Az LMP, MDF, Humanista Párt, SZEM, stb... az SZDSZ reinkarnációi. Mit akartok ezzel, a kutyát nem érdekli már a hülye (ál)liberáliskodás. Húzzatok...

netopi2 2010.02.02. 20:22:47

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: Hé, te ott, a bohócsapkával. Ki engedte meg hogy magyarozzál?

belga6 2010.02.02. 20:37:48

Tökéletesen egyetértek a poszt szerzőjével. Nincs mit hozzátennem, minden jól leírt.

belga6 2010.02.02. 20:43:07

Bocs, korrigálnék, ezzel nem értek egyet:
"jóval alkalmasabb jelölt lett volna Ivády Gábor"
Az ürge omolytalanná tette magát a médiában.

bnct · http://lehetmas.hu/176 2010.02.02. 21:56:34

A poszt szerzője simán téved, de hogy itt milyen közönség van már... :( Sok kiváló mélymagyar, akik szerint a liberalizmus szitokszó lehet, csak azért, mert az szdsz méltán megbukott. Ehhh..

Image Factory 2010.02.02. 22:55:05

Az elfogulatlan Bencétől egy kimerítő magyarázatot kaptunk. "Simán" kielégítő.

Holovácegy 2010.02.03. 07:19:03

Már nagyon rég óta vártam, hogy egy LMP-hez hasonló új párt induljon, mert az elmúlt választáson is kénytelen voltam áthúzni a szavazócetlit jelezve, szavaznék, de nincs kire... De amikor először megláttam a Schiffert, nekem is azonnal az volt a benyomásom, hogy ő nem alkalmas egy párt arcának. Nem jó közszereplő, nem tud rendesen nyilatkozni, beszédet tartani, és akármilyen ember is emellett, ez a szakma a szereplésről (is) szól, tehát olyan ember kell, aki használni tudja a médiát.

Karácsony Gergőnek viszont nagyon örültem, nem csak mert profi szakember, hanem mert szimpatikus emberileg is. Sok sikert, főleg abban, hogy találjanak egy jó húzónevet majd a következő választásra, ezt még valahogy csak elviszi a Schiffer.. Hajrá LMP!

leslie1 2010.02.03. 15:55:58

Múlt héten lehetőségem volt Pécsen egy előadást hallgatni a fenntartható fejlődésről, amit az LMP szervezett. Akkor döntötten el, hogy ez a csapat megérdemli a szavazatom.

gentry 2010.02.03. 22:47:00

Ketten is írtátok itt a kommentekben, hogy a választók nem birkák. Emberek, ti hol éltek? Nézzetek már körül! Az ország 90%-a ostoba prolikból és bolondokból áll!

Karcolt lendület 2010.02.03. 23:27:54

@Holovácegy:
Szerintem tud beszédet tartani, csak ezek pillanatai nem jelennek meg a médiában.
Pl. az EU-kampányzárón a helyszínen többen leorbánviktorozták, de a mostani kampánynyitóról készült hosszabb (asszem indexes) videóban is vannak szerintem határozottan meggyőző pillanatai.
Az interjúi kevésbé sikerülnek, de ahhoz meg rutin kell, nem könnyű beszélgetni ezekkel a magyar médiamunkásokkal, akik cseppet sem kiváncsiak a riportalany álláspontjára, ellenben szeretik a sajátjukat kérdésbe csomagolva hosszan előadni.

progresszív 2010.02.04. 00:06:05

www.youtube.com/watch?v=vPRs2ObWCGQ
Fiatal demokratikus emberkék a szocialisták között is vannak. Inkább őket, nekik nagyobb sanszuk van a bejutásra. Bocsika...

ASHGAE 2010.02.04. 18:01:13

liberális vagyok de az LNP-szavazóknak ciánkapszulát kéne osztogatni
süti beállítások módosítása