2010.02.05.

Viktor 2.0

„Mesterházy Attila nem rendelkezik soron következő eseménnyel.”

Mióta az Index címlapján olvashattuk, hogy a Facebook megöli a blogokat, hivatalosan is megkerülhetetlen kampánytereppé változott a világ legnagyobb közösségi oldala. Nézzük hát, hogyan élnek a felület nyújtotta lehetőséggel a nagy pártok.

Úgy látszik, nem hiába találkoztak a Fidesz-kampány irányítói Obama online szakértőivel. Jelenleg a szavazatunkra ácsingózók közül egyedül Orbán Viktor használja jól a Facebook-ot. A Fidesz elnökének oldala „rajongói oldal”, de Viktort mégis sokkal inkább barátomnak érzem. Megjegyzései közvetlenek és természetesek, fényképei is az „életből ellesett spontán pillanatok”. Rendszeresen hírt ad magáról, ami bejegyzésként landol a képernyőn, de nem tolakodó, nem harcias és nem vár tőlem azonnali cselekvést, amit utálok.

A fórumok pörögnek, a rajongói fényképek és a feltöltött videók is hosszas időzésre ösztönöznek az oldalon, lehetővé téve az interaktivitást. Ezt egyébként a Fidesz offline kommunikációja is alátámasztja: szépen „lecsorgott” a hagyományos sajtóba is, hogy Viktor javaslatokat vár évértékelő beszédéhez. Ez pedig egyszerre kelt várakozást az értékelés iránt, és sugallja a választói iránt nyitott vezető képét – az elég bárgyúra sikeredett nemzeti konzultációnál immár sokkal vállalhatóbb módon.

Arra is figyeltek, hogy zárójelbe téve korábbi technológia ellenes imázsát, most Orbán Viktor unibody macbook (pro) társaságában jelenjen meg, mint az igazi geekek. (Lásd még: Obama - Blackberry brand összekötés.)

Mesterházy Attila a barátom (mint mezei felhasználó), mégis sokkal távolabbinak érzem. Aktív profilja egyszerű magánemberé. Az interaktivitás kimerül az üzenőfal használatában, az értelemszerűen hiányzó fórumok mellett sovány az egy szem feltöltött videó is. A feltöltött fényképek kezdetben a hivatalos program megörökítését szolgálták, ma felkerült két új galéria. Azonban az új témák (gyerekekkel a játszótéren, disznóvágás/kolbásztöltés) nem tűnnek hitelesnek vagy legalábbis a hagyományos "politikus az emberek között" témára gyúrnak (vegyük észre, milyen a környezet metakommunikációja). Vagy Attila ilyen karótnyelt, vagy a fotós volt rossz, de alig egy-egy spontán pillanat, talán ez:

Illusztrációképp két szövegrészlet:

O.V.: Hozzászólásokat, javaslatokat a beszédemhez köszönöm. Még, még, még, ennyi nem elég! Külön válasz Lévai Gábornak a meztelen táncoslányokról: az irány izgalmas, de a legjobb beszéd sem pótolhatja a látványt! Ezért a pénteki beszédben a témát mellőzöm. Bocs. Egyébként a komoly javaslatok beépítésén dolgozom.

M.A.: Nagyon szépen köszönöm a születésnapi köszöntéseiteket, jókívánságaitokat. Nagyon jól esik, hogy ennyien gondoltatok rám. A választásokra, a kampányidőszakra rengeteg támogató, bíztató üzenetet kaptam tőletek, ezeket különösen köszönöm. Megígérem, én mindent megteszek a jó eredmény eléréséért. Én a magam részéről készen állok. Szerintem meg tudjuk csinálni, szerintem veletek meg fogjuk csinálni!

Ég és föld a két szöveg. Az egyik természetes, baráti, a másik lakossági fórumok modoros nyelvét idézi.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Mesterházynak van rajongói oldala is, de azon néhány MSZP-t cikiző fényképen kívül nem sok érdekesség található. Fórumokat nem hoztak létre, események beharangozóit is hiába keresnénk. Érthetetlen.

Címkék: internet mszp fidesz orbán viktor mesterházy attila

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr721731093

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Itt az idő! 2010.02.05. 12:50:04

Tizenkettedik alkalommal mond országértékelő beszédet Orbán Viktor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.05. 18:48:47

Sztem jól látod a dolgokat, OV stábja ügyesebben használja a netet, a facebookot.

Csatolnám a magamét az ügyben, mint hozzászólást:
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/02/04/Arckonyv_es_szepkoruak/
süti beállítások módosítása