2010.03.02.

Lemaradt az LMP?

Két hete a Szólás szabadsága című műsorban az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergő még azt állította, hogy a vártnál jobban megy a kopogtatócédula gyűjtés a pártnak és az egyéni körzetek túlnyomó többségében állva maradnak az LMP jelöltjei. Ehhez képest Jávor Benedek ügyvivő tegnapi sajtótájékoztatóján már kevésbé volt bizakodó, hiszen reálisan 100 körzetben lát esélyt arra, hogy az LMP egyéni jelölttel is jelen legyen. Ez a körzetek kb. 57 százaléka, amely azért messze van a túlnyomó többségtől. Még kevésbé biztató az LMP drukkerek számára, hogy jelenleg mindössze ennek egytizede van meg, azaz 10-12 körzetben gyűlt össze a 750 cédula.

A párt őszintesége a támogatottságuk mértékéről rendkívül szimpatikus, Jávor nem beszélt félre, hanem korrekten tájékoztatott. Más kérdés, hogy politikai marketing szempontból ez mennyire hatékony, hiszen muszáj lenne erőt mutatnia a pártnak. Fontos lenne, hogy potenciális támogatóik lássák: érdemes odaadni a kopogtatócédulát, érdemes a pártra szavazni, mert nem lesz elveszett szavazat voksuk.

Az LMP-vel szemben legfőbb vetélytársa, az MDF nem fél nagyot mondani. Bokros Lajos vasárnap úgy nyilatkozott, hogy ezen a héten az MDF összes egyéni jelöltjének meglesz a 750 kopogtatócédulája. Kíváncsian várjuk, ha tényleg így van, akkor az MDF hatalmas versenyelőnyre tesz szert az LMP-vel szemben.

Címkék: lmp

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr901802388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.03.02. 18:09:42

MTI-nek hinni régóta öreg hiba Jávor azt mondta, hogy 12-ben meg van 100-ban meglesz és a többin dolgoznak.

Simplicio 2010.03.03. 02:07:52

Igazából az a kérdés, hogy miután az LMP telepanaszkodta a blogvilágot, hogy elvitték előle az összes kopogatót és eddig csupán egy helyen adta le, mennyire tudja eloszlatni annak a gyanúját, hogy a Fidesz ad át nekik az induláshoz szükséges cédulákat, ha "hirtelen" sok helyen leadják.

2010.03.03. 10:52:53

@Simplicio: Nem tudja elolaszlatni, épp ezért hülyeség az egész szisztéma. Az átadáshoz az is kellene a szándékon kívül, amit kétlek, hogy kitöltetlen céduláik legyenek, ami meg nem jellemző.

Vaandor 2010.03.11. 19:14:23

"ezen a héten az MDF összes egyéni jelöltjének meglesz"

Nem lett meg.
Ellenben az LMP szépen dolgozza le a hátrányát, minden szempontból. Jelöltek száma, területi listák száma...

Utóbbiakat választóra súlyozva pedig (Budapest miatt) már előzött is!

Vaandor 2010.03.11. 20:36:26

"ezen a héten az MDF összes egyéni jelöltjének meglesz a 750"

Nem lett meg.
Ellenben az LMP (bár messze nem a kívánatos ütembenm de) dolgozza lefelé a hátrányát, minden tekintetben. Jelöltek száma, területi listák száma...

Utóbbiakat szavazóra súlyozva pedig (Budapest miatt) már be is előzött!

Vaandor 2010.03.11. 20:37:04

Jé, előkerült az előző is! :-)

Bocs.
süti beállítások módosítása