Nem becsüli túl támogatottságát és híveik mozgósítási lehetőségeit az MSZP. Március 15-én nagygyűlésüket ugyanis a Pilvax közben rendezik meg, ahol már 500-1000 fő is komoly tömegnek tűnhet. A szocialistáknak utoljára 2006-ban a sikerei csúcsán álló Gyurcsány Ferenc tudott garantálni tömeget, jelenlegi támogatottságuk mellett kockázatos lépés megrendezni egy ilyen eseményt. A Fidesz ezzel szemben az Erzsébet hídnál gyűlik össze a nemzeti ünnepen, ahol minden bizonnyal többen lesznek, mint a szocialisták. Abban biztosak lehetünk, hogy az MSZP  nem igazán kerülheti el majd az esti hírműsorokban az összehasonlítást a résztvevők számát illetően, már csak a  helyszínek közelsége miatt sem.

Felmerül a kérdés, miért megy egyáltalán az utcára az MSZP? Miért hívják nagygyűlésnek az eseményt, ha tisztában vannak azzal, hogy nem lehet túlságosan sikeres? Az okok között a nagypártiság látszatának megőrzése  a legfontosabb. A szervezők bízhatnak abban, hogy néhány jóarcú szimpatizáns bevágása a gyűlésről a tudósításokban hozzásegítheti a párt szavazóit egy kis lelki támogatáshoz. A rendezvény arra is alkalmas, hogy Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként ünnepi, államférfihez méltó beszédet mondjon, amellyel legalább ő is ott lehet néhány másodpercre az esti híradóban a várhatóan hatalmas tömeg előtt szónokoló Orbán Viktor mellett. Ráadásul az is tény, hogy a szocialisták nagyot nem bukhatnak a rendezvénnyel, hiszen az alacsony várakozások miatt csak kellemes csalódást okozhat a párt. A szocialistákba meg amúgy is mindennap belerúgnak, maximum 15-én majd a rendezvényükön élcelődik a média.

Címkék: mszp

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr281802710

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fletó száll a dallal 2010.03.03. 00:18:04

A napokban került fel ez a videó Youtube-ra. Ferenc legszebb pillanatait örökíti meg. Szerintem tíz pontos a videó alatt a zene! Több karaktert nem érdemel, tehát kocsmában a tv felhangosít hátér zaj lezár ÉS:    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása