Az LMP kampánya eddig szordínó módban futott. Megírtuk, hogy arc nélkül, ügy nélkül nehéz lesz átlépni azt a határt, amely a komolyan veendő versenyzőket választja el a futottak még kategóriától.

Most úgy tűnik, a számára kedvező közvéleménykutatási adatok, valamint az, hogy az MDF-et megelőzte a budapesti ajánlószelvény-gyűjtésben, meghozta az LMP kedvét egy kis politikai dirr-durrhoz. Az LMP aktivistái az MFB elé vonultak és felszólították a kormányt, valamint a parlamenti pártokat, hogy tisztázzák viszonyukat a beruházó Grupo Miltonhoz.

Ha jól csinálják, az ügyből saját kis Tocsik botrányuk lehet. Bemutathatják, hogy a mutyiban mindenki benne van - még legfőbb riválisukhoz, az MDF-hez kötődő szálat is találtak.

A Balatonring felépítéséhez, hatékony kommunikációjához azonban az kell, hogy (1) mindenki számára érthetően elmeséljék a sztorit; (2) megalkossák a vele kapcsolatos mémeket - lásd például Nokia-doboz; (3) ismételjék magukat és ne 100 parciális üggyel foglalkozzanak, hanem 1 hangsúlyossal; (4) ne aludjanak sokat a kampány hátralévő részében.

Soha ilyen kedvező feltételei nem voltak még annak, hogy az LMP betöltse azt a vákumot, amely az SZDSZ szétesésével, az MSZP kisgazdásodásával és az MDF belső küzdelmeinek kiéleződésével a centrumban keletkezett. A kampány hátralévő részében óriási lesz a küzdelem ezekért a városi balközép szavazókért - például a párton belüli térhódítás mellett Gyurcsány Ferenc Chartás évértékelője is valószínűleg ide fog lőni. Ha az LMP jó ritmusban, proaktívan tudja a Balatonringet kommunikálni (+ megfelelő számú területi listát is tud állítani), komoly esélye nyílik a parlamentbe kerülésre.

Címkék: lmp

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr811831297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása