Érdekes elemzés jelent meg  Nagy Attila Tibor (Méltányosság Központ) részéről, amelyben Gyurcsány Ferenc felbukkanását kockázatosnak tartja. Véleménye szerint a problémát az jelenti, hogy a volt kormányfő konfrontatívabb, mint Mesterházy Attila.

Nagy Attila Tibornak igaza lenne, ha a Mesterházy féle Új MSZP, Új jelölt stratégiai irány sikeres lenne, de a kampány eddigi tapasztalatai alapján a Mesterházy személye köré épített üzenetrendszer minimális áttörést sem hozott a pártnak. Szerintünk ennek az egyik legfőbb oka, hogy a Fidesz kerül mindenféle konfrontációt, így az MSZP nem tud vitatkozni, és unalomba fullad a kampány. Gyurcsány tehát pont azért kell a pártnak, hogy megpróbáljon olyan helyzetet teremteni, hogy kicsikarjon legalább valami vitaszituációt, ahol talán hibázik valamit a leendő kormánypárt. Az MSZP-nek eddig az egyetlen sikeres kampányakciója is egy ilyen konfrontatív akció volt, amikor a szocialisták nekimentek a Varga Mihály által megemlített svéd nyugdíjmodellnek. Azóta azonban csend van és beletörődés, amivel szavazatokat nem lehet nyerni.

Gyurcsány személye még mindig hívószó lehet egy bizonyos balliberális szavazókörnek, amely Mesterházy Attilát nem tartja elég fajsúlyos jelöltnek. Őket pont a volt miniszterelnök aktivizálódása mozgathatja meg, főleg, hogy elsősorban a radikalizmus, a kirekesztés ellen emeli fel hangját. Sokat ugyan nem fog nyerni ezzel sem az MSZP, de veszíteni sem, hiszen jelenlegi szavazótábora olyan alacsony, hogy a most a szocialistákra voksolok már tűzön-vízen át kitartanak a pártjuk mellett.

Címkék: mszp gyurcsány ferenc

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr191849111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása