Mesterházy Attila szerint a közvéleménykutatások becsléseinél jobban fog szerepelni az MSZP a választásokon. A miniszterelnök-jelölt állítása szerint sok szocialista szavazó rejtőzködik a véleménynyilvánítás elől. Mesterházynak valószínűleg igaza van, mi is úgy gondoljuk, hogy 2-3 százalékkal jobban fognak szerepelni a szocialisták, mint a közvéleménykutatási adatok állítják, azaz 20-23 százalékot borítékolunk nekik.

Ugyanakkor a rejtőzködés ténye nem vet túl jó fényt az MSZP-re, hiszen azt jelzi: ciki a szocialistákra szavazni, még egy kérdezőbiztos előtt sem merik felvállalni választásukat a szavazók. Korábban ez csak a szélsőjobb szavazóira volt jellemző, de a trend alaposan megfordult. Ma egy jobbikos büszkén vállalja szimpátiáját, míg egy szocialista csak titokban a szavazófülke magányában teszi. A szocialistáknak így lesz dolga a nagy vereség után. Vissza kell adniuk a szavazóik hitét, bizalmát és bátorságát. A kérdés az, hogy erre Mesterházy Attila alkalmas vezető-e erre, hiszen a kampány egyelőre nem azt támasztja alá, hogy a fiatal politikus eredményesen tudja megszólítani a híveket, illetve képes visszacsábítani az elpártolt szavazókat.

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr241901320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása