Felesleges támadási felületeket nyitott a kampányban az elmúlt napokban az MDF. A párttal kapcsolatban eddig is a listára felkerülő/nem kerülő nevekkel való dobálózás kavarta a legnagyobb médiavihart, amelyből kifejezetten rosszul jött ki a párt. Épp elcsitultak valamelyest a viharok, egyre kevesebb kritikus cikk jelent meg az egymással nehezen összeegyeztethető célokkal rendelkező jelöltekkel (Retkes, Bokros, Debreczeni, Bánk) kapcsolatban, amikor megjelent a sajtóban, hogy a kifejezetten rossz megítéléssel bíró Lengyel Zoltánt választotta a párt gazdasági irodavezetőnek. A hír azóta már bejárta az egész magyar médiát, nem segítve az MDF kampányát. Ráadásul sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért kellett ilyen fontos posztot adni Lengyelnek, aki botrányhős múltjával nem igazán illik az MDF szakértelmet, és a közélet tisztaságát középpontba helyező kampányába? Miért van szüksége egyáltalán a pártnak 2010-ben Lengyelre, hiszen az ő szerepvállalása annak idején a frakció fennmaradása miatt volt csak fontos?

A másik érthetetlen marketing lépése az MDF-nek az az ajándék mesekönyv, amelyet Bokros Lajos jegyez és a gazdaságról ír közérthetően a gyerekeknek. Már az alapötlet sem jó, hiszen a kampányokba a pártoknak nem szerencsés bevonniuk a nem választókorú gyerekeket, még akkor sem, ha alapvetően egy kedves és talán hasznos termékről van szó. A politikai pedofília vádját teljesen felesleges kockázat bevállalni. Ráadásul az MDF még rátett egy lapáttal, amikor úgy döntött, hogy a mesekönyvet adja ajándékba a kopogtatócédulát a pártnak adó szavazópolgároknak. Az ilyenfajta ajándékozást azonban egyes vélemények szerint a választási eljárásról szóló törvény nem teszi lehetővé, azaz az MDF teljesen feleslegesen megint egy olyan frontot nyitott, amelynek végkimenetele kétséges.

Címkék: mdf

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr841749411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.11. 15:55:33

Rengeteg mese van, ami nem (csak) gyereknek szól :)

Image Factory 2010.02.11. 16:05:45

Az MDF azonban saját nyilatkozata alapján a könyvet kifejezetten gyerekeknek szánta:
mdf.hu/letoltes.php?d_id=147

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.11. 17:38:29

köszönöm a linket, nekem megvan offline is :) ötletes kiadványnak tartom. ha rosszindulatúak akarunk lenni, akkor minden dologban találunk támadnivalót.

Image Factory 2010.02.11. 23:30:27

Hát ízlések és pofonok. Lehet vitatkozni arról is, hogy izléses-e belekeverni az általános iskolásokat a politikába. Arról is lehet vitatkozni, hogy célszerű a választási eljárásról szóló törvényt sajátosan értelmezni. Szerintünk akkor lenne célszerű ilyen kockázatokat bevállalni, ha ennek komoly politikai hozadéka van. Ennek a kiadványnak szerintünk nincs ilyen.

Image Factory 2010.02.11. 23:35:13

Ráadásul elképzelem azt a szituációt, hogy apuka beviszi a tizenéves gyerekének a füzetet, amelyben eröltetett szöveget és óvodásoknak szóló rajzokat talál és azt mondja: Tessék fiam most kaptam olvasd el mit mond Bokros Lajos bácsi a pénzügyekről. A srác egyből felugrik a laptop elől és őrült lelkesen bújni kezdi. Megnéznék egy tizenéves fókuszcsoportot mit szólnak hozzá, szerintem körberöhögnék.
süti beállítások módosítása