Konkrétumok, na végre! – mondhatnánk az MSZP új választási programja láttán. Az MSZP-nek van elképzelése az ország és lakói jövőjéről, tudja, mit, s hogyan kell tenni. Lesz 200 milliárd az ország modernizálására, s a nagyobb konfliktusok feloldására. Kifejezetten megnyugtató, hogy a nyugdíjasok és a nyugdíj előtt állók ennek alapján nagyobb bizalommal tekinthetnek a jövő elé. Melegséggel tölti el szívünket, hogy az MSZP tudja, sőt konkrétan meg is nevezi, milyen intézkedésekkel lehet munkahelyeket teremteni, s azokat meg is tartatni. Végre magyarul kimondta valaki, hogy a cigányság integrációjához milyen lépések reálisak s kívánatosak. A sor folytatható, s sok-sok fontos, sürgős intézkedés terve olvasható ki az MSZP programjából. De és akkor mi van? – kérdezhetnénk vissza.

„Mi nem ígérünk, vállalunk!” – mondja az MSZP miniszterelnök jelöltje a program bevezetőjében. Ezt a mondatot azonban már többször hallottuk. Hallottuk 8 éve, amikor Medgyessy Péter sajnos be is váltotta asz irreális ígéreteit, romba döntve ezzel jó pár évre a nemzetgazdaságot. Majd hallottuk ezt Gyurcsány Ferenctől 2004-ben és 2006-ban. Ne legyünk igazságtalanok, hogy semmi nem történt volna az elmúlt 8 évben, csak sajnos nem elég. Az elért eredményeket pedig elhomályosítják a meg nem történt dolgok, a balhék, a bénázások, az „ússzuk meg a kormányzást” jól érzékelhető mentalitása. Vagyis nagyon derék, hogy az MSZP most végre konkrét tervekkel és programmal áll elő – bár már látnánk, van-e ilyesmi a Fidesz háza táján is, csak sajnos ezt nem fogják nekik elhinni. Az MSZP most úgy viselkedik, mintha köze nem lenne az elmúlt évekhez, s óriási vehemenciával sorolja a meg nem oldott (de majd most megoldja) feladatokat. Hölgyeim és Uraim, túl késő. Ez a hajó elment. Mindez jelenthet persze pozitívumokat is az MSZP és az ország számára. Az MSZP végre megújulhat, újrafogalmazhatja magát egy modern, európai baloldali pártként, s kemény ellenzékként működhet a szegények, az elesettek, a társadalmi igazságosságból kirekesztettek élő lelkiismereteként, politikai képviseletet nyújtva az érintetteknek. A jövendő kormány mozgástere pedig elég szűk lesz, így amennyiben az MSZP programpontjai között vannak jó és alkalmazható tételek, ezekből remélhetőleg az új kormány csemegézni fog.

Címkék: mszp

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr1001783628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása