Az elmúlt négy évben a Fidesz kommunikációs stratégiájának központi eleme volt a kormányhoz és az MSZP-hez köthető korrupciós és korrupciógyanús ügyek folyamatos napirenden tartása. Nem volt nehéz dolguk, hiszen Zuschlagtól a BKV-ig sok olyan ügy adódott, amely alkalmas volt üzeneteik felépítésére.

Ezzel párhuzamosan az MSZP nemigen tudott visszatámadni, folyamatos defenzívába szorult. A fideszes önkormányzatok korrupciógyanús eseteit a ciklus ideje alatt az MSZP nem volt képes az országos nyilvánosságban felépíteni. Ennek több oka is lehet: vagy nem voltak ilyenek, vagy nem jött input a helyi szervezetektől, vagy jött, de a központi kommunikáció nem tudott/nem akart ügyeket generálni ezekből.

A januári kampánykezdettel viszont megváltozott a helyzet. Elindult a korábban már a blogunkon elemzett igykormányoztokti aloldal. Például országos ügy lett Kósa Lajos dubai látogatásából is.

Az új irány egyik fő képviselője Mesterházy Attila, aki miniszterelnök-jelöltként folyamatosan odamondogat a Fidesznek. Mesterházy például legutóbb azt nyilatkozta, hogy Joszip Tot üzlettársai ne tanítsák őt erkölcsre.

A legújabb fejlemény Szijjártó Péter bevonása a Zuschlag-ügybe. Az Egyenlítő televízió felvételei arra utalnak, hogy Szijjártó Péter is részt vett azokban a mutyikban, amelyekkel most Zuschlag Jánost vádolják.

A korupciós tematikának jól behatárolható célcsoportja van. Az MSZP azokat a bizonytalanokat próbálja mozgósítani, akik inkább baloldali szimpatizánsok, ám az MSZP és a kormány körül kipattant botrányok eltántorították őket. Most azt üzeni nekik a párt: voltak ügyeink, de ezek egy szűk kört érintettek. Mi becsületesek vagyunk, ellenben emlékezzetek mit tett a Fidesz, amikor kormányon volt, és mit tesz most az önkormányzatokban. Az üzenet sikere nagyban múlik azon, hogy mennyi muníciója van a szocialistáknak, illetve, hogy a rendkívül olajozottan működő Fidesz kommunikáció mennyire ügyesen kezeli majd ezeket a helyzeteket.

Címkék: mszp fidesz korrupció mesterházy attila

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr1001692542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása